Meer informatie

 

Als u Nederland wilt bezoeken, iemand wilt uitnodigen of in Nederland wilt gaan wonen, dan is in veel gevallen een visum nodig. Een visum is een document dat u nodig heeft naast uw paspoort om Nederland in te mogen reizen. Een visum is geen verblijfsvergunning. Het visum geeft het recht om Nederland in te reizen en een verblijfsvergunning het recht om in Nederland te verblijven.

 

Het aanvragen van een visum biedt de Nederlandse Staat de mogelijkheid om vooraf te beoordelen of u wel aan de voorwaarden voldoet om naar Nederland te komen. Er zijn verschillende visa. Als u naar Nederland wilt komen voor een periode van korter dan drie maanden, dan moet u in beginsel een visum kort verblijf hebben. Mocht u voor een periode van langer dan drie maanden in Nederland willen gaan verblijven, dan heeft u in beginsel een visum lang verblijf (of mvv) nodig.

 

Welke visa zijn er, hoe kun je een visum of verblijfsvergunning krijgen en wat kun je doen als de aanvraag wordt afgewezen. Op deze website kunt u hierover globale informatie verkrijgen.